Japansk måltid - Hotategai Batayaki

Från Nyhetsmorgon

En enkel och snabb japansk måltid som du lätt lagar till hemma.

7 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st Pilgrimsmusslor per person
  • 4 msk smör
  • 2 msk yuzupon
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sake
  • sancho peppar eller citron peppar
  • shitake svamp eller ostron skivling

Gör så här

  1. Svampen/Pilgrimsmusslorna:
  2. Bryn svampen i lite smör och lägg en ”klick” på fatet.
  3. Grilla pilgrimsmusslorna i het panna med lite olja.
  4. Grilla cirka 45 sekunder till 1 minut på varje sida.
  5. De ska vara grillade utanpå och råa i mitten.
  6. Såsen:
  7. Värm upp sesam oljan, saken och yuzo pon och montera såsen med smöret.
  8. Låt gå lite så den blir simmig.
  9. Smaksätt med lite sanchopeppar på slutet.
  10. Lägg upp pilgimmsmusslorna på halva svampen.
  11. Slå över en matsked eller två av såsen.
  12. Krydda av med sancho pepppar.
  13. Servera sake av typen Hana hato Kijoshu till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept