Vanilj- och yoghurtpannacotta med bär

Vanilj- och yoghurtpannacotta med bär
Foto: TV4

Vanilj- och yoghurtpannacotta är en fräsch och lätt avslutning på en middag. Perfekt om du vill förbereda delar av middagen.

Tillagningstid
30 minuter plus kyltid

Agneta bjöd även på

Jordärtskockssoppa


Grillad tonfisk med pak choi



Kolla in alla recept från

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 april 2011
Visa mer
4

Du behöver

Pannacotta

  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • 4 st gelatinblad
  • 1 dl yoghurt

Bär

  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • limeskal
  • 1 st citrongräs
  • 500 g bär, blandade

Gör så här

  1. Pannacotta
    Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
  2. Koka samman grädde, mjölk, socker, vaniljstång och frön.
  3. Lägg sedan i 4 gelatinblad, koka en kort stund.
  4. Ta av kastrullen från plattan.
  5. Häll i yoghurten när allt blivit rumstempererat.
  6. Plocka ur vaniljstången.
  7. Häll i glas och sedan in i kylen minst någon timme.
  8. Bär
    Koka samman vatten, socker, urskrapad vaniljstång, frön, limeskal och citrongräs.
  9. Sila av och blanda sedan i bären.
  10. Låt svalna.
  11. Vid servering
    Toppa pannacottan med bären.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept