Råmarinerad lammstek med pecorinost, pinjenötter och soltorkad tomat pasta.

4

Du behöver

  • 400 g lammstek (skuren i tunna skivor)
  • 2 msk lime juice
  • 1 vitlöksklyfta (tunt skivad)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 bit ca 30g Pecorino ost (grovt riven)
  • 3 msk pinjenötter
  • 60 g soltorkade tomater
  • 1 äggula
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 handfull bladpersiljeblad (grovhackad)
  • champagne vinäger (någon skvätt)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda limejuice olivolja och vitlök, låt stå och dra i ca 20min (sila därefter bort vitlöken).
  2. Lägg den soltorkade tomaten i en kannmixer med äggula och lite vinäger, mixa och försiktigt tillsätt olivoljan. Passera tomat pastan genom en sil, smaka av med salt och peppar. Lägg ut lamm köttet platt på ett fat, pensla ut lime/olivolje blandningen över lammet. Strö över lite salt och peppra. Spritsa eller dra ut strängar med tomat pastan över lammet och avluta med att strö över pinjenötter och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept