Choklad och jordgubbs ägg (riktiga påskägg)

4

Du behöver

  • 4 ägg skal (äggvita och gula borttagna men skalet sparat med en liten öppning i botten)
  • 1 .5dl mjölk
  • 25 g ljus choklad (hackad)
  • 75 g mörk choklad (hackad)
  • 1 äggula
  • 100 g smör (60-70C°)
  • 1 .5 gelatin blad (upplött)
  • 1 dl frysta jordgubbar
  • 1 msk socker
  • 1 gelatinblad (uppblött)

Gör så här

  1. Koka upp och mixa sönder jordgubbar och socker i en kastrull, sätt åt sidan och smält ner gelatin bladet. Lägg dom tomma äggskalen i kokande vatten, ta upp och spola av och ur skalen. Häll försiktigt ner jordgubbsgelén i dom tomma äggskalen. Sätt i kylen att stelna.Lägg chokladen i en matberedare, hetta upp mjölken och slå den på chokladen, mixa till homogen smet. Tillsätt äggula mixa slät, smältsmöret i en kastrull och mixa ner den med en tunn stråle i smeten. Lyft smeten ur matberedaren och med hjälp av en slickepott smält ner gelatinet i smeten . fyll upp smeten i äggen och sätt att stelna i kylen. Servera som ett kokt ägg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept