Försvenskad ceviche à la Skogsviken

Försvenskad ceviche à la Skogsviken
Foto: Tv4

Försvenskad ceviche à la Skogsviken

Av: Agneta - Norrköping

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

2h

Salig röra med gurka, tomat, räkor, lax och hör och häpna - Jordgubbar!

Vintips från Agneta
Santa Carolina Sauvignon Blanc, nr 73628, 74 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ceviche

  • 2 laxfiléer
  • 0,5 gurka, skalad
  • 8 gula körsbärstomater
  • 1 tsk riven pepparrot på tub
  • 150 g skalade räkor
  • 8 jordgubbar

Lag

  • 1 citron, saft
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk dill, hackad
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 1 msk honung, flytande
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Tina de frysta laxfiléerna och räkorna.
  2. Blanda till lagen och tärna laxen i centimeterstora bitar och lägg i, låt det stå i 2 timmar.
  3. Rensa räkorna, tärna gurkan, skiva jordgubbarna och dela cocktailtomaterna i två delar.
  4. Lägg allt i en skål och häll över lagen.
  5. Lägg upp i glasskålar och garnera med en dillkvist. Servera med smörstekta brödtrekanter.