Försvenskad ceviche à la Skogsviken

Försvenskad ceviche à la Skogsviken
Foto: Tv4

Salig röra med gurka, tomat, räkor, lax och hör och häpna - Jordgubbar!

Vintips från Agneta
Santa Carolina Sauvignon Blanc, nr 73628, 74 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från

Halv åtta hos mig


22 maj 2012
Visa mer
2h
4

Du behöver

Ceviche

  • 2 st laxfiléer
  • 0,5 st skalad gurka
  • 8 st gula cocktailtomater
  • 1 tsk pepparrot på tub
  • 150 g räkor
  • 8 st jordgubbar

Lag

  • 1 st citron, saft
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk dill, hackad
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 1 msk flytande honung
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Tina de frysta laxfiléerna och räkorna.
  2. Blanda till lagen och tärna laxen i centimeterstora bitar och lägg i, låt det stå i 2 timmar.
  3. Rensa räkorna, tärna gurkan, skiva jordgubbarna och dela cocktailtomaterna i två delar.
  4. Lägg allt i en skål och häll över lagen.
  5. Lägg upp i glasskålar och garnera med en dillkvist. Servera med smörstekta brödtrekanter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept