Gorgonzolabakade fikon

Gorgonzolabakade fikon
Foto: TV4

Gorgonzolabakade fikon

Av: Agnes - Linköping

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

Gorgonzolabakade fikon som serveras på en manchesalladsbädd.

Vintips från Agnes
SAV (7788) 329.-

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 4 färska fikon
  • 50 g gorgonzolaost
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 0,5 krm flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela fikonen på mitten.
  3. Fördela osten på fikonen och ställ dem i ugnsfast form.
  4. Droppa balsamvinäger och honung och strö en nypa flingsalt över fikonen.
  5. Ställ in formen i ugnen och låt gräddas i 5 minuter.
  6. Fördela manchesalladen på 4 tallrikar.
  7. Tag ut fikonen ur ugnen och lägg upp dem på Manche bädden.
  8. Därefter är det dags att servera.