Äggskum med saffran

Äggskum med saffran
Foto: TV4

Här har vi givit äggskum, eller zabaione, en smak av julen i form av saffran. Servera med apelsinfiléer och toppa med pepparkakssmulor.

19 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 äggulor
  • 4 msk socker
  • 1 vaniljstång
  • 5 msk marsalavin
  • 0,25 g saffran (1/2 paket)

Till dekoration:

  • 1 apelsin

Gör så här

  1. Rör ut saffranet i vinet. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  2. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön poröst och luftigt, använd metall- eller porslinsbunke. Ställ bunken i ett vattenbad med kokande vatten och fortsätt vispa tills blandningen tjocknar, men reglera värmen så att smeten inte kokar. Tillsätt vinet med saffranet lite efter hand under vispningen.
  3. Skär bort ungefär 2 cm i ändarna på apelsinen. Skala den tjockt med kniv. Skär till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna. Smula sönder pepparkakorna. Toppa äggskummet med apelsinfiléer och pepparkakssmulor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept