Äggsås, grundrecept

Äggsås, grundrecept
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Äggsås, grundrecept

8 ingredienser

15 m

Ett populärt recept på klassisk äggsås som passar till kokt vitfisk, som exempelvis torsk, sej eller hokifilé.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 3 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och låt det fräsa under omrörning ett ögonblick.
  2. Tillsätt buljong och kaffegrädde under ständig omrörning.
  3. Smaka av din grundsås med salt och peppar.
  4. Hacka hårdkokt ägg och persilja och blanda ner i såsen strax innan servering.