Äggroyal med löjrom

ca 45 m
ca 45 m

Du behöver

  • 1 dl mjölk
  • 25 g spenat
  • 25 g bladpersilja
  • 6 äggulor
  • 2 dl grädde
  • salt

Syrad lök

  • ca 8 steklökar
  • 0,5 l ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • löjrom, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 110 grader.
  2. Mixa spenat och persilja slät i mjölken (vill du det ska vara slätt utan gröna prickar så sila). Rör samman äggulor och grädde och rör ned örtiga mjölken, smaka av med salt.
  3. Slå äggstanningen i en smord eller plastfilmsklädd form och baka ca 30 minuter tills det satt sig. Låt svalna och stjälp upp.
  4. Syrad lök
    Skala och dela lökarna på längden.
  5. Koka upp lagen och slå varm över lökarna, täck med plastfilm och låt svalna.
  6. Toppa med löjrom efter smak och syrad lök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept