Äggröra med stekta kantareller

Du behöver

  • 8 ägg
  • 150 g kantareller, ansade
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 2 msk rapsolja
  • 2 små shalottenlökar skalade och finhackade
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Knäck äggen i en skål.
  2. Blanda i grädde, 2 nypor salt och lite peppar i skålen.
  3. Stek kantarellerna gyllenbruna i oljan, tillsätt därefter löken och 50g smör. Stek ytterligare i 2 min och smaka av med salt och peppar.
  4. Värm en teflonpanna, lägg i resten av smöret och äggstanningen.
  5. Rör om med en träslev eller en slickepott tills äggröran känns klar, men inte torr.
  6. Lägg upp äggröran och servera med kantarellerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept