Äggrätt med kronärtskocka

Äggrätt med kronärtskocka
Foto: TV4

Koka antingen skockorna själv, njut av bladen med vinägrett och skär ut bottnarna. Eller köp färdiga bottnar på burk. Tänk på att stänga av fläkten när du friterar.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 kronärtskocksbottnar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 3 ägg
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 dl rapsolja
  • 2 msk persilja
  • smör till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skiva bottnarna. Hetta upp olja i botten av en panna och fritera skockorna gyllenbruna. Låt dem rinna av på papper och salta lätt.
  2. Lägg dem i en lättsmord ugnsform. Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg, salt och peppar och slå över.
  3. Grädda cirka 20 minuter. Strö på persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept