Äggoströra med bärkompott

1 h + 12 h
Äggoströra med bärkompott
Foto: August Sandström & Mikael Göransson
1 h + 12 h

Du behöver

Äggoströra

  • 5 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 tsk ättika
  • 2 l standardmjölk
  • 3 msk strösocker

Bärkompott

  • 2 apelsiner
  • frysta hallon
  • semi-torkade blåbär
  • honung
  • kardemumma
  • pistage, till garnering

Gör så här

  1. Äggoströra
    Knäck äggen i en tjockbottnad kastrull. Blanda i grädden och mjölken med vaniljpulver. Tillsätt ättika och rör runt.
  2. Värm på svag värme i ca 30-40 minuter tills blandningen spricker och klumpar sig.
  3. Häll upp i silduk i ett durkslag och varva med socker.
  4. Låt rinna av över natten.
  5. Bärkompott
    Skala och filea en apelsin, pressa ut apelsinsaften ur den andra. Blanda med hallon och blåbär, smaka av med honung och kardemumma.
  6. Lägg upp äggoströran i skål och servera med fruktkompotten och pistagenötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept