Äggmacka de luxe

Äggmacka de luxe
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Äggmacka de luxe

8 ingredienser

ca 20 m

Snabblagad och matig utflyktsmacka med välkryddat ägg som steker ihop med brödet.

Ingredienser

portioner
  • 1 mjuk tekaka (eller slät bulle)
  • 3 ägg
  • 1 buntlök/vårlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk ingefära
  • smör, till stekning
  • salt

Gör så här

  1. Strimla löken och stek den mjuk i smör på en stekpanna.
  2. Kläck ett äggen i pannan över löken och picka hål på äggulan, smeta ut ägget och låt det ”stanna” lite. Pudra på kryddorna.
  3. Dela bullen och lägg ovanpå äggen, pudra på med mer kryddor. Tryck till bullen ordentligt så den fastnar på äggen, vänd alltsammans och stek ytterligare 1-2 minuter.
  4. Vik ihop dubbel och dela den tvärs över i två stycken.
  5. Lägg upp på en en servett och ät med fingrarna.