Ägglåda med spenat och ansjovis

Ägglåda med spenat och ansjovis
Foto: TV4

En rätt från gamla Hôtel du Nord i Stockholm, som var känt för sina frukostar och speciellt för olika äggrätter. Den här rätten passar förstås lika bra på kvällen. För att laga den här rätten behöver du ugnssäkra portionsformar.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g djupfryst bladspenat
  • smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 ägg
  • 8 ansjovisfiléer
  • 4 msk vispgrädde
  • 4 ungssäkra portionsformar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka den tinade spenaten grovt och fräs den i lite smör så all vätska dunstar bort. Krydda med salt och peppar.
  2. Fördela spenaten i ugnssäkra portionsformar, gör en grop i mitten och häll ner ett ägg. Lägg ansjovisen runt ägget och häll 1 msk grädde över.
  3. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter eller tills ägget nästan stelnat. Servera genast tillsammans med ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept