Äggkoppskakor

5 m
2
Äggkoppskakor
Foto: Helena Lyth
5 m
2

Du behöver

  • 25 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk socker
  • 2 msk kakao
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg
  • 3 msk mjölk

Gör så här

  1. Smält smöret i micron i 30 sekunder. Häll över till en bunke och blanda i mjöl, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ihop med gaffel till en jämn smet. Knäck i ett ägg och häll i mjölk. Fortsätt blanda och rör till en jämn klumpfri smet.
  2. Häll smeten upp till strax över hälften av en äggkopp. Grädda i micron i 40 sekunder, men ha koll på kopparna. Mina koppar är rätt stora så 40 sek var rätt tid för mina äggkoppskakor.
  3. Servera ljumma, dekorera med påskgodis, bär eller annan valfri gottighet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept