Ägghalvor med räkröra

Ägghalvor med räkröra
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ägghalvor med räkröra

9 ingredienser

Gott och annorlunda. Det blir väldigt friskt och knaprigt med äpple och blekselleri till räkor och ägg.

Ingredienser

portioner
  • 6 ägg, hårdkokta
  • 1 äpple
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 1 msk citronsaft (saft)
  • 500 g räkor med skal
  • 2-3 msk majonnäs
  • gräslök
  • salt
  • vitpeppar, malen

Gör så här

  1. Skala räkorna och lägg undan några till garnering. Hacka resten av räkorna i mindre bitar. Skala äpplet och skär det och sellerin i små bitar. Blanda hackade räkor, äppelbitar och selleribitar i en bunke.
  2. Skär gräslöken smått. Spar lite till garnering. Rör samman majonnäs, citronsaft, gräslök, salt och peppar. Rör om. Fyllningen kan förberedas i god tid.
  3. Dela äggen och toppa med räkröran. Lägg en extra räka på toppen. Garnera med gräslök.