Cocotte med pepparrotsägg och rödbetsgravad lax

cocotte med pepparrotsägg och rödbetsgravad lax
Foto: Tv4
4

Du behöver

Cocotte

  • 200 g mangold
  • 4 pepparotsägg
  • 4 msk grädde
  • matfett
  • finskuren gräslök
  • salt
  • svartpeppar
  • mald muskotnöt

Till servering

  • 1,5 dl majonnäs
  • 4 skivor rödbetsgravad lax
  • blandade örter efter säsong t.ex. kirskål, vinbärsblad, harsyra

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Strimla mangold och tvätta noga, fräs sedan i matfett i stekpanna till fin färg. 
  3. Ta fram fyra små cocotter, smörj insidan med matfett och klä sedan med den stekta mangolden. I botten lägger du fint skuren gräslök.
  4. Knäck ett ägg och tillsätt 1 msk grädde i varje form. Salta, peppra och toppa med en nypa muskot.
  5. Grädda i ca 10 minuter, eller tills vitan stelnat och äggen fått fin färg.
  6. Ställ cocotten på en tallrik, intill arrangeras en skiva lax och några klickar majonnäs. Toppa med strimlade örter
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept