Ägg på risbädd med currysås

Ägg på risbädd med currysås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ägg på risbädd med currysås

9 ingredienser

Förvärm formen genom att hälla hett vatten i den. Torka ur noga innan du lägger i riset.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl jasminris
  • 4 dl vatten
  • 4 ägg

Currysås:

  • 2 schalottenlökar
  • 1 äpple
  • 2 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl kycklingbuljong

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på paketet. Koka äggen. Spola äggen i kallt vatten, skala och dela dem.
  2. Currysås: Skala och hacka löken fint. Tärna äpplet. Fräs lök och äpple i smör, strö över curryn och låt den fräsa med en stund. Ta av från värmen och rör ner mjölet. Ställ tillbaka på värmen och spä med buljongen, lite i taget. Koka upp och sjud i 3 min. Sila såsen.
  3. Lägg riset i en varm form. Lägg på ägghalvorna och slå såsen över före servering.