Ägg på lantvis

Ägg på lantvis
Foto: TV4

En vanlig frukost i Mexiko är huevos rancheros, tortillas med ägg och tomatsås. En stor mugg het choklad serveras till. Säkert håller du dig mätt en stor del av dagen efter en sådan måltid! Rätten är även trevlig att servera till lunch eller kvällsmål. Du som har bråttom använder färdig tacosås.

25 mars 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 12 tortillabröd
  • 2,5 dl gul hackad lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 tomater
  • 3 konserverade serranochilifrukter
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • malen svartpeppar
  • 2 msk färsk koriander
  • 0,75 dl neutral olja
  • 6 msk smör
  • 12 ägg
  • 2 mogna avokador

Gör så här

  1. Skölj chilifrukterna i kallt vatten och hacka dem. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i oljan utan att det tar färg. Tillsätt tomaterna, chilin, socker, salt och lite peppar och sjud såsen i 15-25 minuter, rör då och då. Såsen ska bli puréliknande. Rör ner koriandern sist av allt.
  2. Stek tortillabröden i olja några minuter på var sida. Håll dem varma. Stek äggen i smör tills vitorna stelnat och gulan fortfarande är lös. Skala och skiva avokadorna och hacka koriandern.
  3. Lägg 2 tortillas på varje tallrik. Placera äggen ovanpå. Lägg därefter en krans av sås runt om varje ägg. Garnera med avokadoskivor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept