Ägg- och ansjovislåda

Ägg- och ansjovislåda
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ägg- och ansjovislåda

10 ingredienser

Lådan passar även på en rustik buffé. Beroende på antalet övriga rätter räcker den då till 6-8 personer.

Ingredienser

portioner
  • ca 750 g potatis
  • 2 rödlökar
  • 2 gula lökar
  • ca 20 ansjovisfiléer
  • svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl mellangrädde
  • 3 msk persilja, hackad
  • ströbröd
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skala och skiva potatis och lök tunt. Fräs löken mjuk med matfett i en panna. Varva potatis, lök och ansjovis i en ugnsform. Krydda med peppar.
  2. Täck med folie och sätt in lådan i ugnen ca 20 minuter. Ta bort folien. Vispa ihop ägg, mjölk och persilja och slå i formen.
  3. Sikta över lite ströbröd och grädda tills äggstanningen stelnat, ca 20 minuter.