Ägg- och ansjoviskaka

Ägg- och ansjoviskaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ägg- och ansjoviskaka

8 ingredienser

God bufférätt.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 1 förp ansjovisfilé [125 g]
  • 5 ägg
  • 4 dl het mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • gräslök, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en brödform noga. Fräs löken blank, lägg den i formen. hacka ansjovisen grovt och lägg över.
  2. Vispa ihop ägg salt och peppar och mjöl. Slå mjölken över under vispning. Rör ned lite gräslök. Slå smeten i formen.
  3. Ställ formen i vattenbad. Täck den med folie och stick några lufthål. Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills äggstanningen stelnat.
  4. Låt den vila i formen en stund och vänd sen upp den och garnera med gräslök.