Ägg Niçoise med syrlig sås

Ägg Niçoise med syrlig sås
Foto: TV4

En grön majonnässås med salta sardeller och oliver är så franskt det kan bli. Byt ut hälften av majonnäsen till gräddfil för syrligare smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 5-6 st kokta ägg, skalade
  • 1 burk sardeller
  • 10 st svarta oliver
  • vitlök efter smak

Sås:

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 msk gräslök
  • 1 tsk smulad dragon
  • 1 tsk körvel
  • 1 dl hackad spenat, avrunnen

Gör så här

  1. Dela äggen, som ej får vara löskokta, i halvor och lägg dem med snittytan ned i ett fat.
  2. Smörfräs spenaten.
  3. Blanda det gröna med majonnäsen. Vill du ha vitlökssmak kan skålen först gnidas med en vitlöksklyfta. Slå såsen över äggen och garnera med sardeller och oliver.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept