Ägg Niçoise

Ägg Niçoise
Foto: TV4

En rätt med Niçoise i namnet får alltid extra smak av svarta oliver. Men välj de med kärna, de smakar så mycket mer än de urkärnade.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 5-6 st kokta ägg
  • 1 burk sardeller
  • 10 st svarta oliver

Sås:

  • 0,75 dl majonnäs
  • 0,75 dl crème fraîche
  • 1 dl hackad spenat
  • 0,5 knippa persilja, hackad
  • 3 msk gräslök
  • 1 tsk dragon, smulad
  • 1 tsk körvel, smulad
  • ev. vitlök
  • salt

Gör så här

  1. Dela äggen i halvor, lägg dem med snittytan ned på fat.
  2. Värm spenaten med det kryddgröna. Låt rinna av i sil och kallna.
  3. Blanda majonnäs och crème fraîche, vänd ned spenatröran. Smaka ev. av med lite pressad vitlök och salt. Slå såsen över äggen, garnera med oliver och sardeller.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept