Ägg Italienne

Ägg Italienne
Foto: TV4

Rött, vitt och grönt: Italiens färger bildar en stilig krans runt fatet. Bjud som lätt supé, förrätt eller på buffébordet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 ägg
  • 150 g kokt skinka
  • 150 g salt kött, t ex oxtunga
  • 150 g färsk gurka
  • 150 g skalade tomater
  • 1 huvud grönsallat
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk rhode island-sås
  • Vinägrett:
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk senap
  • 5 msk matolja
  • 1 krm malen vitpeppar

Gör så här

  1. Pocherade ägg: Koka upp vattnet med ättika och salt i en låg, vid kastrull. Sänk sedan värmen så att vattnet sjuder. Knäck ett ägg i en kopp. Håll koppen så nära vattenytan som möjligt och låt sedan ägget försiktigt glida ner i vattnet. Gör likadant med ytterligare tre ägg. Låt äggen sjuda sakta i ca 3 minuter. Lyft upp de färdiga äggen med hålslev. Pochera de återstående fyra äggen. Putsa eventuellt bort trasig äggvita. Låt kallna helt.
  2. Blanda salt, peppar och vinäger till vinägretten. Vispa ner senap och olja. Skär skinkan, det salta köttet, gurkan och tomaterna i strimlor och blanda med vinägretten. Spara några tomatbitar till dekoration.
  3. Strimla de yttersta bladen på sallaten och lägg dem på ett runt fat. Lägg köttet i en pyramid i mitten. Fördela de hela, späda sallatsbladen runt om. Placera äggen ovanpå. Häll över majonnäs på vartannat ägg och Rhode Island-sås på de andra. Garnera med bitar av tomat eller paprika.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept