Ägg i toast med grönsaksröra

Ägg i toast med grönsaksröra
Foto: TV4

Servera ägg i toast som mellanmål, lunch eller liten kvällsrätt. Extra god blir den med en grönsaksröra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 3 cm tjocka vita brödskivor
  • 4 ägg
  • 50 g smör
  • salt och grovkrossad svartpeppar

Gönsaksröra:

  • 2 tomater
  • 0,5 röd paprika
  • 1 liten zucchini
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär tomaterna i klyftor och skär bort kärnorna. Ansa zucchinin och skär den i mindre bitar. Skär paprikan i strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Fräs löken sakta i oljan på svag värme, så att den blir genomskinlig. Lägg i zucchini, paprika och tomat och låt alltsammans puttra på svag värme i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Skär ut fyra stycken 3 cm tjocka brödskivor. Nyp ur en urgröpning i varje brödskiva, ca 1/2 cm djup och 5 cm i diameter. Fräs brödet med urgröpningen neråt i smör.
  3. Vänd brödskivorna och knäck ett ägg i varje urgröpning. Låt brödskivorna steka på låg värme tills äggen stelnat. Krydda med salt och malen vitpeppar. Servera genast till gönsaksröran.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept