Genom att pochera äggen i vin får de extra mycket smak. Servera dem som förrätt eller vickning, gärna med en grönsallad till.
Ingredienser
6 ägg
6 skivor vitt bröd
1 klyfta vitlök
37,5 cl rött vin, enkelt
1 gul lök, riven (liten)
1 buljongtärning
50 g smör, mjukt
Gör så här
Rosta brödet och skär bort kanterna. Gnid bröden med vitlöken. Lägg dem på ett fat.
Koka upp vinet i en traktörpanna. Knäck ett ägg i sänder och låt det glida ner i vinet utan att gulan går sönder. Koka ca 3 minuter. Ta upp ägget försiktigt med hålslev och lägg det på en brödskiva. Fortsätt tills alla äggen är klara. Sila vinet när äggen är kokta.
Fräs löken med lite matfett i traktörpannan. Smula ner buljongtärningen och slå på det silade vinet. Koka ihop till hälften. Ta pannan av värmen och vispa ner resten av smöret i små klickar. Slå såsen runt äggen och servera.