Ägg i rött vin

Ägg i rött vin
Foto: TV4

Genom att pochera äggen i vin får de extra mycket smak. Servera dem som förrätt eller vickning, gärna med en grönsallad till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 ägg
  • 6 skivor vitt bröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 fl enkelt rött vin
  • 1 liten gul lök, riven
  • 1 buljongtärning
  • 50 g mjukt smör

Gör så här

  1. Rosta brödet och skär bort kanterna. Gnid bröden med vitlöken. Lägg dem på ett fat.
  2. Koka upp vinet i en traktörpanna. Knäck ett ägg i sänder och låt det glida ner i vinet utan att gulan går sönder. Koka ca 3 minuter. Ta upp ägget försiktigt med hålslev och lägg det på en brödskiva. Fortsätt tills alla äggen är klara. Sila vinet när äggen är kokta.
  3. Fräs löken med lite matfett i traktörpannan. Smula ner buljongtärningen och slå på det silade vinet. Koka ihop till hälften. Ta pannan av värmen och vispa ner resten av smöret i små klickar. Slå såsen runt äggen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept