Ägg i kryddig kokossås

Ägg i kryddig kokossås
Foto: TV4

Den här indonesiska rätten kan du servera som tillbehör eller som ensamrätt med kokt ris. Den passar även som bufférätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 hårdkokta ägg
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk farinsocker
  • 2 tomater
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala de hårdkokta äggen. Skala och riv den gula löken grovt. Skala och hacka vitlöken. Skålla, skala och kärna ur tomaterna.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller järnpanna. Bryn löken lätt under ständig omrörning. Tillsätt vitlök, sambal, farinsocker, tomater och kokosmjölk. Låt det koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt det sakta sjuda tills tomaterna är helt mjuka.
  3. Tillsätt 5 msk vatten och koka upp på nytt under kraftig omrörning. Lägg i äggen och låt dem bli varma. Ta upp äggen och halvera dem. Lägg dem på ett varmt fat. Smaksätt såsen med pressad citron och salt. Häll såsen över äggen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept