Exotisk frukt med lakrits och vanilj

Exotisk frukt med lakrits och vanilj
Foto: TV4

En efterrätt som bjuder på det där lilla extra. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck som passar till
Errazuriz estate Pinor noir, 89 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 september 2010
4

Du behöver

  • 6 st apelsiner
  • 1 st mogen avokado
  • 1 st mogen mango
  • 2 dl strösocker
  • Stjärnanis, några stycken

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Riv skalet från apelsinerna och lägg det i en skål.
  2. Stöt stjärnanisen fint och lägg i samma skål.
  3. Skala apelsinerna med en kniv så att så mycket av det vita på apelsinerna försvinner.
  4. Skär sedan ut klyftorna (filéerna) .
  5. Lägg filéerna i skålen med det rivna apelsinskalet.
  6. Häll i sockret och pressa saften från det som är kvar av apelsinerna ovan på filéerna.
  7. Avokadon och mangon skärs i långa tunna skivor längs med frukten.
  8. Blanda sedan ner dem försiktigt så att det inte blir gröt.
  9. Serveras med vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept