Exotisk frukt med lakrits och vanilj

Exotisk frukt med lakrits och vanilj
Foto: TV4

En efterrätt som bjuder på det där lilla extra. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck som passar till
Errazuriz estate Pinor noir, 89 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 september 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 st apelsiner
  • 1 st mogen avokado
  • 1 st mogen mango
  • 2 dl strösocker
  • Stjärnanis, några stycken

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Riv skalet från apelsinerna och lägg det i en skål.
  2. Stöt stjärnanisen fint och lägg i samma skål.
  3. Skala apelsinerna med en kniv så att så mycket av det vita på apelsinerna försvinner.
  4. Skär sedan ut klyftorna (filéerna) .
  5. Lägg filéerna i skålen med det rivna apelsinskalet.
  6. Häll i sockret och pressa saften från det som är kvar av apelsinerna ovan på filéerna.
  7. Avokadon och mangon skärs i långa tunna skivor längs med frukten.
  8. Blanda sedan ner dem försiktigt så att det inte blir gröt.
  9. Serveras med vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept