Burmesisk palak paneer

Burmesisk palak paneer
Foto: TV4

En smakrik burmesisk palak paneer med gurkraita och mangorelish.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 april 2010
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Palak paneer

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st röda chili
  • 5 cm ingefära
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk senapsfrön
  • 500 g halloumiost
  • 750 g spenat
  • En skvätt mjölk
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk råsocker
  • gurkmeja
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • 1 msk smör
  • olivolja

Gurkraita

  • 0,5 st gurka
  • 3 dl 10% yoghurt

Mangorelish

  • 0,5 st lök
  • 300 g mango
  • 2 pkt physalis
  • 2 st lime, saften
  • 1 st habanero
  • 2 msk florsocker
  • 4 port ris

Gör så här

  1. Palak paneer
    Stek halloumi tills de får en fin yta.
  2. Hacka lök, ingefära, vitlök och stek med 1 msk smör och lite oliv olja.
  3. Skölj spenaten och förväll den i stekpanna med olivolja.
  4. Tillsätt matlagningsgrädden och senapsfrö.
  5. Ris
    Skölj riset och koka.
  6. Mangorelish
    Skala och skölj physalis och jordgubbar.
  7. Kärna ur chilin och finhacka den.
  8. Tillsätt physalis och jordgubbar och pressa i två lime.
  9. Palak paneer
    Tillsätt den stekta lök/vitlök/ingefäran till spenatgrytan och sedan den stekta halloumiosten.
  10. Smaka av med vinäger, råsocker och färgsätt med gurkmeja.
  11. Häll i lite mjölk och låt grytan sjuda.
  12. Vid servering
    Servera spenatgrytan med ris och mango relish.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept