Sotad Granbarksost med purjolök

Du behöver

  • 0,25 Jürss Granbarksost
  • 1 stor purjolök
  • finncrisp
  • färsk oregano
  • Granskottsirap
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Dela purjolöken på längden och plocka av 6 stora ?ark?. Koka arken i saltat
  2. Vatten 5 minuter, spola dem kalla i vatten. Ta den gröna delen av den
  3. Resterande purjolöken och grilla den svart i 170C ugn.
  4. Skär resten av purjolöken i små tärningar och koka med 2 msk granskottssirap
  5. Och 1 nypa salt till en marmelad.
  6. Lägg ut purjolöksarken på en skärbräda och lägg en tsk ost på varje. Vik
  7. Ihop till ett trekantigt knyte. Grilla hastigt med en gasolbrännare på
  8. Ovansidan. Lägg lite av marmeladen på en bit finncrisp och toppa med
  9. Purjolöksknytet. Garnera med oregano, olivolja, granskottssirap, flingsalt
  10. Och nymald svartpeppar. Avsluta med att smula lite sotad purjolök över
  11. Tallriken.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept