Ostron med pärlor på grönt äpple och pepparrot

Du behöver

  • 6 ostron (fines de claire)
  • 3 Granny Smith äpplen
  • 3 gelatinblad
  • 1 citron
  • strösocker
  • pepparrot
  • gräslök
  • laxkaviar
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen. Värm 25 g socker med 25 g citronjuice och smält i
  2. Gelatinbladen. Riv 2 äpplen på rivjärn och pressa ut saften. Tillsätt100g av
  3. Äppeljuicen i gelatinblandningen. Ställ i frysen. Kula ut 36 äppelkulor med
  4. Ett litet kuljärn ur det sista äpplet och ställ också in i frysen. När
  5. Äppelgelen satt sig, kula ut 36 gelékulor i en bunke med lite olivolja.
  6. Öppna och skär ostronen i små bitar. Blanda med 2 msk av den resterande
  7. Äppelgelén, lite riven pepparrot och skuren gräslök. Smaka av med salt.
  8. Fördela ostronen i de 6 skalen. Toppa med äppelgelékulorna och de frysta
  9. Äppelkulorna. Garnera med laxkaviar, skuren gräslök, riven pepparrot och
  10. Droppa på en dressing gjord av olivolja, citronjuice, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept