Ostar med äppelchutney

Ostar med äppelchutney
Foto: TV4

Ostar från Stora Lunåsen med hemgjord äppelchutney och knäckebröd.

Vintips från Adam
Josef Andert Beerenauslese Cuvee, nr 4589, 85 kr
 
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


15 maj 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st bitar ost, Adam köpte ostar från Lungården

Äppelchutney

  • 1,5 kg äpple
  • 1 st citron, pressad saft
  • 2 dl vatten
  • 1 st vaniljstång
  • 6 dl syltsocker

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och tärna äpplena.
  2. Lägg dem i en gryta med citronsaft och vatten.
  3. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg både stången och fröna i grytan och låt det koka på svag värme i ca 20 minuter.
  4. Rör om några gånger.
  5. Tillsätt sockret och koka häftigt utan lock i 15 minuter.
  6. Ta upp vaniljstången och häll upp på rena burkar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept