Abborre med korintsås

Abborre med korintsås
Foto: TV4

Denna sötsura sås brukar man servera med sillbullar. men den är god också till stekt fisk. Vill du undvika den beniga abborren kan du välja strömming.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3-4 st abborrar, fjällade och urtagna
  • 1 st uppvispat ägg
  • 2 dl ströbröd
  • salt

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl fiskbuljong
  • 4 msk korinter
  • 0,5 msk matättika
  • 1 msk sirap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs margarin och mjöl till såsen. Späd med buljong. Smaka av med kryddor, ättika och sirap. Tillsätt korinter och koka i 5-10 minuter.
  2. Salta fisken. Vänd den i ägg och ströbröd. Stek i matfett på medelvärme. Servera med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept