Abborre med gräslökssås

Abborre med gräslökssås
Foto: TV4

En husmansklassiker som kan serveras på den elegantaste middag. Så god och så smalt nyttig. Lite tomatklyftor och kokt mandelpotatis kompletterar väl.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 st filéade abborrar, ca 300g filé
  • 1 dl fiskbuljong

Sås:

  • 1 dl lättfil
  • 1 dl keso
  • 2-3 tsk ljus fransk senap
  • 0,5 knippa hackad gräslök
  • salt och peppar
  • tomater till garnering

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen.
  2. Lägg filéerna i en låg vid kastrull och slå på buljongen. Sjud fisken sakta under lock 5- 10 min tills den är vit och fin i köttet.
  3. Ta upp den med hålslev och låt den rinna av. Servera fisken med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept