Leilas chocolate cupcakes

Leilas chocolate cupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
30 min
12 cupcakes
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Chocolate cupcakes

  • 3 ekologiska ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kallt kaffe
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao av god kvalitet
  • 100 g Phiadelphiaost
  • 1 msk varmt kaffe
  • Strössel eller blommor till garnering

Gör så här

  1. Chocolate cupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  8. Chokladfrosting
    Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.
  9. Rör sist ner kaffe.
  10. Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept