"Virket bestämmer smaken"

"Virket bestämmer smaken"

Paolo Roberto, aktuell med tv-programmet Primo Paolo om svensk pizza, vattnig mozarella och gamla gangsterpolare.

Vad tycker du om svensk pizza?
– I Sverige marknadsför man gärna pizzorna med att de innehåller äkta mozzarella. Det skulle de aldrig få för sig att göra i Italien – riktig mozzarella är alldeles för vattnig för att användas på pizza. I stället använder man en variant på mozzarella, som är baserad på komjölk.

Och valet av ost är inte den enda anmärkning Paolo har på svenska pizzor.
– Svenskar brukar pratar om vedugnar som något slags garanti för god pizza, men glömmer bort det viktigaste. Smaken bestäms naturligtvis av vilket virke man eldar med. Olivträd är överlägset – men även fruktträd, exempelvis körsbär, ger en god smak.

Du har jobbat som vakt på Café Opera. Har du någon favoritkändis på fyllan?
– Leif GW Persson är i särsklass efter några öl. Då är han världens mest underhållande person, med många rövarhistorier på lager. Han brukade dessutom hålla mig uppdaterad med anekdoter om mina gamla gangsterpolare.

Intervjun är publicerad i samarbete med FOOD - ett nytt matmagasin för män.


Här nedan kan du läsa tidigare publicerade intervjuer med Paolo Roberto:

"Jag gillar blodpudding bäst"

"Gi-metoden är rent nonsens"

"Farsans bil kallades vitlöksexpressen"