"Som kock tänker man på matscenerna"

"Som kock tänker man på matscenerna"

Melker Andersson kan mat och Ronny Svensson film - tillsammans blir de den perfekta duon i mat från filmens värld. Melker Andersson berättar här om den värsta matfilmen, sitt nya projekt i Åre samt varför han är som en milk shake. Läs även intervjun med Ronny Svensson här!

Vilken är din favoritmatscen i filmens värld?
– Som kock tänker man ju speciellt på matscenerna i filmer. Min absoluta favorit är i Pulp Fiction när de äter hamburgare.

Och den värsta matscenen då?
– Det måste vara i Super Zize Me, hela filmen. Den är ju väldigt bra men det är samtidigt en tragisk film men hemsk mat rakt igenom.

Om vi går utanför filmens värld. Vilken är din favoriträtt?
Vaniljglass. Men om det ska vara mer matigt, ja då blir det pannbiff med lök.

Vad tycker du att vi i Sverige borde äta mer respektive mindre av?
– Jag skulle vilja se mer grönsaker på tallriken och mindre färdigmat och industrimat.

I december öppnar du en ny restaurang i Åre?
– Ja, eller det är mer än krog som jag och Markus Aujalay ska driva ihop. Fjällpuben ska den heta och vi vill anpassa den efter miljön, så det blir rustik inredning och på menyn lokal mat från Jämtland.

Ge ett tips till alla oss amatörkockar. Vad är viktigast att ha i ett kök?
– En stor tjock skärbräda och en vass kniv, det kommer man långt med.

Vem (nu levande eller död person) skulle du vilja bjuda på middag? Och vad skulle du bjuda på?
– Nelson Mandela, det är en människa jag verkligen beundrar. Han skulle få äta något typiskt svenskt, som en Wallenbergare.

Vilken maträtt matchar dig bäst personlighetsmässigt?
– Oj vad klurigt. Jag är nog som en milk shake – fyllig och skummig.


Personligt

Namn: Melker Andersson
Ålder: 45 år
Familj: Sanna och Tyra
Bor: Sollentuna
Aktuell med: Öppnar i december nya krogen Fjällpuben i Åre tillsammans med Markus Aujalay.

Här hittar du fler av Melkers Anderssons recept

Intervju

Intervju med Ronny Svensson

Ronnys och Melkers filmmat