"Jag äter den enbart i Frankrike"

"Jag äter den enbart i Frankrike"

Att programledaren Hasse Aro en dag skulle dansa i Let´s Dance inför miljonpublik var det kanske ingen som anade, allra minst han själv. Här berättar han om favoritmaten, den enda efterrätten han äter samt varför han vill bjuda sig själv på middag.

Äter du frukost och i så fall vad äter du?
– Jag äter alltid stor frukost. Antingen blir det en av mina berömda omeletter med till exempel potatis, lök, tomat och lite bacon, eller så blir det grötfrukost med löskokt ägg.

Nämn en av dina favoriträtter samt varför du gillarden?
– Jag är en sucker på franskt, gärna något lantligt långkok.Men nästan allt från gastronomins hemland går bra. Varför inte Moule Mariniere?

Hur många gånger i veckan äter du hemlagat? Och vem lagar då maten?
– Ska jag få hemlagat får jag fixa det själv, och det blir runt fyra till fem gånger i veckan.

Nämn en efterrätt du tycker om?
– Jag äter bara en efterrätt, nämligen mousse chocolate. Och jag äter den enbart i Frankrike. Snobbigt? Vadå?

Om du fick välja en frukt, vilken blir det då?
– Färsk ananas.

Äter du annorlunda nu när du tränar för Let´sDance?
– Nej, för jag tränar en del annars också och har anpassat kosten till det. Möjligen äter jag mindre eftersom dansen tar sådan tid att jag inte hinner äta helt enkelt.

Vilken mat kan ingen få dig att äta och varför?
– Stekt lever! Frågan är hur någon kan äta det.

Vad finns alltid i ditt kylskåp/skafferi (max fyrasaker)?
– Ägg, mjölk, köttbullar och kaffe.

Vilket köksredskap klarar du dig inte utan?
– Stekpannan.

Vilken maträtt matchar dig bäst personlighetsmässigt?
Coq au Vin. Klassisk rätt som fantasifullt behandlad kan visa sig överraskande spännande.

Vem skulle du vilja äta middag med och varför? (du får välja helt fritt, d.v.s. det kan vara såväl nu levande som döda personer - ex Gustav Vasa...). Vad skulle du då bjuda på?
– Jag skulle åka tillbaka i tiden och bjuda mig själv på middag strax efter att jag tackat ja till Let's Dance och fråga hur fan jag tänkte. Och då skulle jag bjuda mig själv på Biff Rydberg med Gammeldansk och öl.