"GI-metoden är rent nonsens"

"GI-metoden är rent nonsens"

Paolo Roberto, aktuell med tv-programmet Primo Paolo, om tio små rätter, ketchup och GI-metoden.

Hur mycket tid lägger du på matlagning varje dag?
– I snitt cirka 40–60 minuter per dag, och mer på helgerna. Många napoletanska rätter går fort att laga. Ett tips är att lära sig tio rätter utantill. Det räcker för att kunna variera sig, och matlagningen går otroligt snabbt och enkelt.

Använder du ketchup?
– Om du serverar dina barn ketchup så kommer din själ att brinna i helvetet. Det är inte bara en uppmuntran till söt konsumtion, utan framför allt en våldtäkt av raffinerade smaklökar.

En annan gastronomisk böjelse som Paolo inte har mycket till övers för är den rådande diethysterin.
– Jag förstår inte hur en begåvad människa kan äta enligt GI-metoden. Kolhydrater är kroppens bränsle. Det organ som slukar flest kolhydrater, och således tar mest stryk vid GI-kost, är hjärnan. Samma sak med den så kallade stenåldersmetoden. Rent nonsens.

En kort tystnad följer, sedan spricker Paolo upp i ett flin.
– Du förstår varför jag aldrig skulle börja med sådant här trams, va? Pastan försvinner…

Intervjun är publicerad i samarbete med FOOD - ett nytt matmagasin för män.

Här kan du läsa del 1 i intervjun med Paolo (del 3 publiceras här nästa torsdag).