"Den tyska julstollen är ett måste"

"Den tyska julstollen är ett måste"

Mästerkocken Norbert Lang har strikta jultraditioner. För recept.nu berättar han om hur familjen kommer i julstämning, nyårfirandet i fjällen samt såklart den tyska julstollen. Dessutom bjuder han här på sina favoritrecept för julen.

Hur firar du advent?
– Advent börjar med att min hustru Birgitta och jag spelar julskivor för att komma i rätt stämning och för att få en julenergi-kick. Vi firar alltid advent bara familjen och då påbörjar vi julbaket. Ett måste för oss är den tyska ”julstollen” som naturligtvis finns med på Lucias kaffebricka.

Vad finns på ditt julbord? Vilken är din absoluta favorit på julbordet när det gäller mat och/eller dryck?

– Vi äter traditionellt julbord med tonvikt på fisk och grönt. Brysselkål är ett måste och väcker ljuvliga barndomsminnen.

Hur ser nyår ut för dig i år?
– Vi firar nyår i svenska eller norska fjällen. Nyårssupé äter vi ute på lokal, men till tolvslaget har vi som tradition att skåla med champagne, och då blir det alltid Alfred Gratien Cuvée Paradis Brut.

Norbert Langs julrecept