Från Nyhetsmorgon

Fattoush

Du behöver

  • 1 st pitabröd
  • 0,25 st gurka
  • 0,5 st röd paprika
  • 0,5 st gul paprika
  • 0,5 st grön paprika
  • 5 st rädisor
  • 2 st kvistar färsk mynta
  • 2 msk bladpersilja
  • 4 st romansalladsblad
  • 0,5 l olja till fritering

Dressing:

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk mynta
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk summack
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Dela på pitabrödet och fritera brödet gyllenbrunt. Det går också bra att rosta brödet i 200 grader ugnsvärme i c:a 8 min. Krossa brödet eller skär det i breda strimlor och låt svalna
  2. Dela gurkan på längden, kärna ur med en sked och skiva den. Strimla paprikan grovt och skiva rädisorna. Hacka mynta, bladpersilja och sallad grovt.
  3. Pressa vitlöken och blanda övriga ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Blanda och garnera med brödet precis innan serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept