Från Nyhetsmorgon

Citron- och rosmarinmuffins med fetaost, oliver och soltorkade tomater

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ¾ tsk salt
  • 0,5 dl inlagda soltorkade tomater, grovhackade
  • 0,5 dl oliver, urkärnade och halverade
  • 0,5 dl rödlök, grovhackad
  • färsk rosmarin
  • ¾ dl fetaost, grovt smulad
  • 8 tunt skurna halva citronskivor

Gör så här

  1. Ger 8 muffins || Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Häll i en bunke:3 dl vetemjöl 2 dl grahamsmjöl 2 tsk bakpulver ¾ tsk salt
  3. Blanda noga med hjälp av visp. I en ny bunke häller du: 1 ½ msk olja 3 dl vatten Blanda ordentligt och häll sedan i mjölblandningen. Rör om kort tills allt blandats. Häll i:½ dl inlagda soltorkade tomater, grovhackade ½ dl oliver, urkärnade och halverade ½ dl rödlök, grovhackad
  4. Blanda och häll upp smeten i 8 muffinsformar, nästan till kanterna.
  5. Ta fram: färsk rosmarin ¾ dl fetaost, grovt smulad 8 tunt skurna halva citronskivor (skölj citronen innan)Gör följande med varje muffins: Stick ner 2-3 blad rosmarin i en muffins. Strö fetaost över och tryck ner lite lätt. Lägg en citronskiva överst.
  6. Grädda i ca 25 minuter. En muffins med många karaktärsfulla smaker.
  7. Energi: 184 kcal per muffins varav 5g protein, 7g fett och 26g kolhydrater.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept