Brässerad skinkstek

Brässerad skinkstek
Foto: Lunchfrämjandet

Brässerad skinkstek med apelsin- och cidersås, potatispuré och bön- och rotfruktsmosaik

14 februari 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 gram skinkstek
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • ingefärspulver

Apelsin- och cidersås

  • 2 msk socker
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 2,5 dl cider
  • 1 st apelsin, fruktköttet
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 1,5 tärning hönsbuljong
  • 3 msk maizena
  • vatten
  • potatispuré
  • 600 gram potatis
  • 2 dl standardmjölk
  • 20 gram flytande margarin/smör och rapsolja
  • 0,5 knippe gräslök
  • salt
  • peppar

Bön- och rotsaksmosaik

  • 1 morot
  • 0,5 palsternacka
  • 80 gram kålrot
  • 20 gram kokta svarta bönor
  • 20 gram kokta vita bönor
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Kryssa steken och krydda med salt, peppar och ingefära. Bryn steken och tillaga därefter i ugn 120°C tills innertemperaturen uppnått 70°C. Spara skyn. Skiva steken tunnt och lägg upp på ett fat Häll över skyn och värm försiktigt innan servering.
  2. APELSIN- OCH CIDERSÅS Skala och hacka apelsinerna grovt. Lägg ner sockret i en het gryta och bryn en kort stund. Tillsätt apelsinjuice, cider, apelsin, riven ingefära och hönsbuljong. Låt koka upp. Blanda ut maizena med lite vatten. Vispa ner redningen i såsen och koka ca 1 min. Mixa såsen till en slät konsistens.
  3. POTATISPURÉ Skala och koka potatisen. Värm mjölken. Mixa sönder potatisen och häll i mjölken och margarinet. Gör en len och slät puré. Hacka gräslöken och blanda ner i purén. Salta och peppra.
  4. BÖN- OCH ROTSAKSMOSAIK Blötlägg och koka bönorna mjuka alternativt använd färdigkokta bönor. Hacka rotfrukterna. Bred ut allt på bleck. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Rosta i ugn 200 º C i 10-12 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept