Vegetarisk hamburgare

Vegetarisk hamburgare

16 ingredienser

25 min

Variera quorn- och grönsaksbiffarna med de här lins-och risburgarna. De är smakrika tuffingar som går åt snabbt både hos barn och vuxna.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl färdigkokta röda linser
  • 3 dl jasminris, kokt
  • 10 cm purjolök
  • 2 ägg
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 msk garam masala
  • 2 knippen färsk koriander
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 4 msk ströbröd
  • salt
  • peppar
  • 4 dl smör, till stekning (eller margarin)
  • cheddarcrème (eller hamburgerdressing)
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 dl munggroddar

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöksklyftan. Hacka koriandern och riv ingefäran fint. Lägg allt i en bunke. Skölj och strimla purjolöken och stek den i smör eller margarin så att den svettas. Lägg sedan ner purjolöken i bunken.
  2. Rör också ner linserna, det kokta riset, ägget och kryddorna och justera med lite ströbröd så att röran får en fast och bra konsistens. Salta och peppra och tillsätt chilipulver efter behag. Forma smeten till runda, lite tillplattade biffar och stek i margarin i en stekpanna, 4 minuter på varje sida.
  3. Stek även bröden hastigt. Strimla purjolöken och bygg sedan burgare med biffar, purjolök, groddar och cheddarsås eller hamburgersås.