Vegetarisk hamburgare

25 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 3 dl kokta röda linser
  • 3 dl kokt jasminris
  • 10 cm purjolök
  • 2 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk garam masala
  • 2 knippen färsk koriander
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 4 msk ströbröd
  • salt
  • peppar
  • 4 dl smör eller margarin till stekning
  • cheddarcrème eller hamburgerdressing
  • 4 st hamburgerbröd
  • 4 dl munggroddar

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöksklyftan. Hacka koriandern och riv ingefäran fint. Lägg allt i en bunke. Skölj och strimla purjolöken och stek den i smör eller margarin så att den svettas. Lägg sedan ner purjolöken i bunken.
  2. Rör också ner linserna, det kokta riset, ägget och kryddorna och justera med lite ströbröd så att röran får en fast och bra konsistens. Salta och peppra och tillsätt chilipulver efter behag. Forma smeten till runda, lite tillplattade biffar och stek i margarin i en stekpanna, 4 minuter på varje sida.
  3. Stek även bröden hastigt. Strimla purjolöken och bygg sedan burgare med biffar, purjolök, groddar och cheddarsås eller hamburgersås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept