Från Nyhetsmorgon

Grillad piggvar, med tomatconfit och paprika.

Du behöver

  • piggvar på cirka 3 kg
  • Garnityr:
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st gula paprikor
  • 12 st ägg tomatconcassé
  • skinka

Uppläggning:

  • mörk kalvfond
  • jungfruolja
  • färska örter

Gör så här

  1. Rensa piggvaren väl. Skär bort huvudet. Stycka piggvaren i 12 bitar.
  2. Salta och peppra bitarna. Pensla dem med olivolja. Grilla dem över stark
  3. Värme.
  4. Baka paprikorna i ugnen. Drag av skinnet. Klyv dem på höjden i sex
  5. Klyftor. Tag ur frön och hinnor.
  6. När piggvaren ligger på grillen, så pensla paprikorna med olivolja och
  7. Värm dem. Salta och peppra.
  8. Värm tomatconcassén. Salta och peppra.
  9. Stek skinkskivorna krispiga på ett bleck under grillen.
  10. Lägg en bit piggvar mitt på en varm tallrik. Lägg runt omkring paprika,
  11. Ett ägg tomatconcassé och en skiva skinka.
  12. Ringla över mörk kalvfond och olivolja. Strö över hackade färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept