Från Nyhetsmorgon

Pumpasoppa med tryffel och halstrad pilgrimsmussla

Du behöver

  • 1 st liten pumpa, ca 1 kg
  • 0,5 st svart tryffel + lite tryffelolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk socker
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 msk smör
  • salt, vitpeppar
  • 4 st stora pilgrimsmusslor eller 12 små

Gör så här

  1. Skala och kärna ur pumpan och ta bort alla trådar. Tärna köttet i cm-stora bitar. Lägg dem på en plåt tillsammans med socker och vitlök och rosta i ugn 225° i ca 15 minuter.
  2. Lägg den rostade pumpan i matberedare och mixa till en slät massa. Koka upp kycklingbuljongen, tillsätt pumpamassan och smaka av med finhackad tryffel och tryffelolja, smör, salt och peppar.
  3. Halstra pilgrimsmusslorna i en het panna ca 1 minut. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept