Från Nyhetsmorgon

Krassesoppa

6

Du behöver

Ingredienser, soppa:

  • 0,3 l höns- eller kycklingfond
  • 0,3 l vispgrädde
  • 3 st lådor vattenkrasse
  • 1 st hekto finskuren purjolök
  • 2 msk finhackad lök

Ingredienser, garnityr:

  • 1 dl vispad grädde (ca)
  • 100 g Sevruga-kaviar eller löjrom
  • citron

Gör så här

  1. Koka ihop fågelfonden, grädden, purjolöken och löken i ca 20 minuter. Smaka av med lite salt och peppar och passera sedan soppan genom en trådsil.
  2. Klipp av bladen på vattenkrassen (stjälkarna ska inte användas). Koka bladen i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Låt bladen och vattnet kallna och kör sedan blandningen i en mixer. Passera blandningen genom en silduk (för att få en krassepuré).
  3. Smaka av den vispade grädden med några droppar citron och rör i Sevruga-kaviaren eller löjrommen.
  4. Värm soppan och rör i krassepurén. Smaka eventuellt av igen med salt.
  5. Häll upp soppan i en liten soppskål eller i en tekopp. Garnera med en klick kaviargrädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept