Kräftsoppa

4

Du behöver

  • 1 kg rostade skal av havskräftor
  • 4 msk matolja
  • 1 hackad morot
  • 1 tsk hackad dill
  • 1 msk socker
  • dillfrön
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 cl konjak
  • 1 l fiskfond
  • 5 dl musselfond
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sautera alla grönsaker och kryddor i olja 5 min utan att ge färg tillsätt skalen av kräftorna och tomatpurén, sautera 2 – 4 min på låg värme och tillsätt all vätska och sjud i 20 min. Låt stå i kastrull 2 timmar.
  2. Sila och reducera bort två tredjedelar . Koka ihop med grädden. Smaka av med salt och peppar
  3. Mixa innan servering och häll upp i små miniskålar.
  4. Tryffelbollarna: Ta 2 dl av kall risotto. Blanda med 2 msk äggula, 2 msk rivet vitt bröd, 20 gram svart tryffel några droppar tryffelolja och 2 msk parmesan. Rulla till små mini bollar och dubbelpanera.
  5. Fritera 2 minuter 180 grader i olja. Låt rinna av och servera med soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept